Home Praktijkvoorbeelden Hoe uitzendbureau Timing bijdraagt aan sociaal incasseren
Interview

Hoe uitzendbureau Timing bijdraagt aan sociaal incasseren

Paul Haarhuis, CCO bij Timing uitzendbureau, over hoe Timing bijdraagt aan het bieden van een oplossing in het sociale incasso traject.

2 contenttypes
Deel dit artikel

Sociaal incasseren draait om mensen

Timing is onderdeel van ADG-dienstengroep. In het kader van maatschappelijke waard creatie helpt het uitzendbureau mensen met problematische schulden. Hoe ze dat doen? Paul Haarhuis vertelt: “Deurwaarders hebben regelmatig te maken met mensen die problematische schulden hebben én geen baan. We werken samen met incassobureau GGN. Voor hen, en voor ons, geldt dat sociaal incasseren betekent dat we mensen echt helpen. We gaan samen in gesprek zodat zij zich gehoord en begrepen voelen. Zo komen we tot een succesvolle bemiddeling. Onze rol is om deze mensen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt te geven.”

 

Welzijn van mensen met schulden voorop

Timing maakt geen onderscheid: iedereen is welkom. “Ik denk dat we heel veel mensen kunnen helpen. Er zijn zoveel mensen en zoveel bedrijven. Ieder bedrijf is anders. Wat zijn iemands talenten? Wat maakt nou dat iemand zich thuis voelt binnen een bedrijf? Daar kijken we samen naar. Zo komen we tot een succesvolle match.”

 

Dat helpt mensen met meer dan alleen het afbetalen van schulden. “Mensen worden weer blij. Ze hebben het gevoel dat ze er weer toe doen. Niet alleen zijn ze in staat om hun schulden af te betalen, de productiviteit en het concentratievermogen nemen weer toe.”

 

Brede hulp bij afstand tot arbeidsmarkt

De inzet van Timing beperkt zich niet tot een samenwerking in de incassobranche. Ze zetten zich ook op andere manieren in. “Met ons platform ‘100% werkzaam’ brengen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in contact met opdrachtgevers. Ook hebben we projecten met de gemeentes, ‘Samen sterk voor werk’. Daarin proberen we, met het UWV, in een half jaar 150 mensen opnieuw te bemiddelen voor werk.”

 

Het moge duidelijk zijn dat Timing een grote speelt om mensen (opnieuw) een plek te geven in de maatschappij. Ze zien volop kansen om mensen te helpen. Voor iedereen, maar met name voor mensen met schuldenproblematiek, is er sprake van een echte win-winsituatie.

 

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel artikel